De Krachtstukken

Praatstok

Een praatstok is een stok die je maakt om te delen met meerdere mensen waar je een gesprek mee wilt voeren.                        De stok gebruik je om te zorgen dat er 1 persoon mag spreken zodra deze de stok vast houdt, de andere luisteren aandachtig totdat de stok wordt neergelegd of doorgegeven.                        Zo is het de bedoeling dat degene die spreekt ook daadwerkelijk gehoord wordt.                              Een oud gebruik bij verschillende voorouder stammen.                              Je kan de stok maken zoals jij graag wilt dat de gesprekken zullen gaan worden, misschien zelfs met gesprek onderwerpen als symbolen.


Levensstok

Een levensstok is een stok voor jou persoonlijk.  Om jezelf beter te leren kennen of om juist te manifesteren. Op deze stok beeld jij jouw leven af, hoe die is geweest, waar je dankbaar voor bent, maar vooral waar je naar toe wilt.

Het zijn jouw persoonlijke tekeningen en symbolische spullen. Zo hangt er aan deze stok een zakje met grond uit de tuin waar degene is op gegroeid en veren als symbool van vrijheid.

Je kan je levensstok gebruiken als wandelstok maar wordt meestal toch wel als pronkstuk op een belangrijke plek in een kamer neer gezet. En de levensstok zorgt zo vaak voor mooie gesprekken.

In de aanloop naar de workshop dag wordt het proces al in gang gezet waardoor dit een spirituele belevenis zal gaan worden. 


De Ratel

 

Een ratel is een voorwerp dat geluid maakt, door bijvoorbeeld rijstkorrels. gedroogde bonen of zoals op de onderstaande afbeelding met schelpen die langs of tegen elkaar aan gaan.

Van oudsher werd de ratel door sjamanen gebruikt om de spirits aan te roepen tijdens het houden van ceremonieën. In onze moderne tijd waarin spanning en stress een normaal fenomeen aan het worden is kun je een ratel goed gebruiken om los te komen van deze spanning en stress. Door zijn monotone geluid kun je de ratel laten "intunen" op de frequentie van deze spanning en deze laten zakken en wegebben door de snelheid van bewegingen ook te verminderen   

Daarnaast kan het als een muziekinstrument worden gebruikt.

Een oud gebruik van onze voorouders bij inwijdingen en ceremonies en om bij baby's en kleine kinderen negatieve energie weg te ratelen. Nu nog steeds in  gebruik als de rammelaar.

Maar de ratel kan natuurlijk ook een mooi pronkstuk voor aan de muur zijn.


 

Workshop Krachtstukken;

 

Elke workshop krachtstukken begint met een Hypnomeditatie om aan t komen in het hier en nu en begeleiding te vragen aan de spirits. Na de meditatie mag je intuïtief een "Hand of the Healer Stick" uitkiezen (zie ook de webshop) deze "stick" verteld jouw met welk onderwerp je deze dag gaat werken.

De "Healerstick" mag je naar eigen inzicht versieren en je krijgt een Hypnosesessie om het onderwerp van de "Healerstick" te verdiepen,. Iedereen uit de groep krijgt zo een Hypnosessie en het andere gedeelte van de dag ga je een krachtstuk naar keuze maken, je hebt hier voor de keuze uit;

De Ratel;

De Praatstok;

Een Krachtstok;

**De Levensstok.

Deze workshops doen we in een kleine groep van 5 personen en je zult merken dat jouw mede "workshoppers" de groep krachtiger maken waardoor de processen mooier en duidelijker worden.

De kosten voor een dag van 10.00 tot 17.00 uur zijn € 175,00 dit is incl. meditatie, hypnosessie, "Hand of the Healer Stick" en het krachtstuk naar keuze mét alle materialen (die beschikbaar zijn voor deze items)

Alle materialen zijn aanwezig maar als je iets persoonlijks erin wil verwerken neem dit dan gerust mee, ook de stokken hebben wij hier liggen maar als je een bijzonder exemplaar thuis hebt, neem deze dan gerust mee.

**De Levensstok.                                                                                                                 

Als je tijdens deze workshop een levensstok wilt maken werkt dit hetzelfde en kost ook hetzelfde als voor de andere krachtstukken, echter houdt de levensstok workshop in dat je een begin maakt met de stok en deze thuis verder afmaakt.

De levensstok is teveel werk om in één dag af te maken vandaar dat dit net even iets anders werkt.

De materialen  om de stok te versieren zijn aanwezig maar je kunt er ook persoonlijke spullen in verwerken, neem deze dan zelf mee.

De stok mag je ook zelf meenemen maar wij hebben er ook om uit te kiezen.

 Traditie in een nieuw jasje