Hypnotherapie

Met hypnotherapie kun je eigenlijk heel veel ongemakken verhelpen, variërend van fobieën tot allergieën, van trauma's tot ongewenst gedrag, van verslavingen tot depressie enzovoort.

Je kunt dus geen gebroken botten aan elkaar hypnotiseren! :) Hoewel je wel de pijn kunt verzachten of zelfs helemaal wegnemen! Maar ook bij faalangst of examenvrees kan de spanning worden verminderd of zelfs helemaal worden weggenomen.

Dus loop jij vast in jou leven? Ben je al tig keer naar de dokter geweest en heb je al allerlei tests ondergaan die constant maar blijven zeggen dat je gewoon gezond bent? Terwijl je weet dat er toch echt iets is? Lijkt het net alsof je wordt tegengehouden in het leven? Of dat je elke dag door een dikke laag modder heen moet? Heb je een diagnose van PTSS, Burnout, Depressie, enz. En geven de sessies bij de psycholoog niet het gewenste effect of bieden ze helemaal geen oplossing?

Of wil je juist meer motivatie of gemotiveerd blijven? Werken aan jezelf? Oude vast gerotte gewoontes veranderen? Welke overtuigingen heb je die je tegenhouden om te groeien? Zou je deze graag willen opsporen en veranderen?

Dit en meer kun je allemaal aanpakken en bereiken door middel van hypnose. Snel gemakkelijk en,.. zonder bijwerkingen....nou ja....soms zul je er versteld van staan wat er allemaal nog meer, in positieve zin van het woord, mee veranderd!!


Hoe kan dat nou eigenlijk?

Ik zal geen hele lange en moeilijke theoretische verhalen hierover vertellen want daar staat al genoeg van op internet. Het simpelste is om een vergelijking te maken met een computer waarbij de software niet meer loopt zoals jij dat graag zou willen, doordat het jarenlang is gebruikt, is het vervuild geraakt en verouderd, de software begint te haperen en krijgt last van storingen.                       

Zo ongeveer gebeurt dat ook in ons lichaam en in onze mind. Oplossingen die we voorheen hadden voor bepaalde situaties werken ineens niet meer. En na een tijdje gaan we dat ervaren als een probleem, je kunt hier zelfs lichamelijke klachten door krijgen en je weet dat het hoog tijd is om hier iets mee te gaan doen. Alleen hoe?

Ga je naar een huisarts dan worden de klachten vaak bestreden met medicijnen, een Psycholoog gaat graven en trekt in het proces verschillende strekkers los die soms maar weer moeilijk terug te plaatsen zijn.

De hypnotherapeut maakt gebruik van jou eigen onderbewuste, jou onderbewuste weet als geen ander wat het probleem is, waar het zit en wat daar het beste aan gedaan kan worden. Op deze manier worden de "problemen" verwijderd en/of veranderd, aangepast en geupdate,  zonder dat er bijwerkingen zijn of dat je met een resttrauma blijft zitten. 


"Een beetje vreemd,...maar wel lekker"

Tijdens een hypnose sessie wordt je in een staat gebracht van totale ontspanning en focus, "een beetje vreemd....maar wel lekker" zou je haast zeggen want het is net alsof je er volledig "bij" bent maar toch ook weer niet.  Tijdens zo'n sessie maak jij dan contact met jou onbewuste, jou onbewuste heeft voor jou alle antwoorden want jouw onbewuste wordt niet gehinderd door allerlei geloofsovertuigingen en aangeleerde gedragspatronen, hét moment dus om antwoorden te vinden op vragen of oplossingen voor problemen waar je misschien al veel te lang mee rondloopt. 

Een leuke bijkomstigheid;

Tijdens een hypnose sessie gaat jou hersenactiviteit naar een lagere trillingsfrequentie, dit is dezelfde frequentie die jou hersenen aannemen als je in een hele diepe slaap bent, in deze fase rust jou lichaam uit en hersteld het zich, een perfecte staat dus om helend werk te verrichten en om lekker uitgerust wakker te worden!!

De Sessies; 

Een gewoonte of een "probleem" dat we graag willen veranderen is bijna nooit alleen het gedrag of "probleem" op zich. Er is vaak een onderliggend "probleem" dat op zijn beurt weer meerdere hechtingspunten heeft, ofwel het speelt zich af op meerdere lagen van het bewustzijn. Dit is waarom ik werk met verschillende technieken die elk op hun beurt krachtige veranderingen teweeg kunnen brengen. Om het lichaam de tijd te gunnen om de nieuwe veranderingen te integreren worden deze technieken uitgevoerd in meerdere sessies. Ik bied trajecten aan van 3 of van 5 sessies, tussen de sessies in houden we 10 tot 14 dagen ruimte om de veranderingen van de voorgaande sessies eerst goed te laten "indalen" om weer verder te gaan. Het lichaam maar ook de mind heeft deze tijd nodig om de veranderingen ook echt te gaan leven en be-leven.             

                


Hiernaast heb ik geprobeerd een zo breed mogelijk beeld te schetsen van wat je zoal kunt aanpakken, en hoe het werkt, met hypnotherapie. Toch zou het goed kunnen dat het je nog niet helemaal duidelijk is omdat je bijvoorbeeld nog twijfelt of hypnose wel iets voor jou is, of je hebt wellicht een meer specifiekere vraag? Laat je dan niet tegenhouden en vul het contactformulier in met jou vraag en laat je terug bellen, ik probeer altijd zo snel mogelijk te reageren.

Met een warme groet;

           Frank,

     van

"Spirits of Fana" 

 

 

 

Je bent vaker onder hypnose dan je denkt