onze blog

Mooie verhalen;

 

Een prachtige drum in opdracht gemaakt voor de spirituele boeken schrijver;                                              Hans Peter Roel

Beste Hans Peter,

Enige tijd geleden kreeg ik van jou de vraag of ik nog een krachtige drum had liggen die jij zou kunnen overnemen.
En wat er daarna gebeurde was best wel bijzonder, vandaar dat ik je dit nu toch even wil laten weten.
Helaas had ik geen drum kant en klaar liggen maar bood ik je aan om mee te doen aan een workshop zodat jij je eigen drum kon maken. Je kon niet die dag, want je was ergens ver weg aan het schrijven aan jouw nieuwe boek. Dus als oplossing zou ik een drum voor jou gaan bouwen. Toen wist ik nog niet dat t zo een opgaaf zou worden.

Je had gevraagd om een niet al te grote drum met een donkere paardenhuid. En je vroeg mij ook de drum te bouwen met de intentie om mooie spirituele boeken te schrijven die mensen helpen de spirituele waarheid te vinden. Wat een mooie intentie! en ik ben mij gaan invoelen in dit gegeven en de ene symboliek na de andere kwam binnen, wat een geweldig proces!

Om te beginnen had ik me echter een beetje verkeken op de framemaat en het frame wat binnen kwam was best groot, groot, maar ok, de donkere paardenhuid bleek groot genoeg dus ging ik aan de slag. Welke manier van knopen ga ik toepassen? Wat gaat t worden? Dat hadden we niet echt in detail besproken en nadat de drum klaar was, was ik niet tevreden, hij klonk niet mooi en de huid zat niet zoals ik het voor ogen had.
De spandraden weer los, huid weer in het water en het hele proces weer opnieuw, dit keer met een andere knooptechniek. Maar ook deze keer weer niet tevreden. Het spookte maar in me hoofd dat je zei dat de drum niet al te groot moest zijn. Dus als oplossing had ik een kleiner frame besteld, dit duurde en duurde maar voordat die kwam en na contact met de leverancier, bleek die al lang te zijn verzonden maar naar een verkeerd adres en het frame was in België beland.

En zo, na ruim een week kwam dan eindelijk het frame. Prachtig wilgenhout en na het insmeren met lijnzaadolie kwam er een mooie gouden gloed tevoorschijn. Dit was dus duidelijk het frame dat t moest zijn.
De donkere paardenhuid bijgesneden en zo begon ik het proces weer opnieuw, weer een andere knooptechniek maar alles voelde dit keer goed en in harmonie. Ruim een dag later toen de huid gedroogd en bespeelbaar was hoorde ik de diepe warme klanken en wist ik dat ik je nu met een gerust hart kon bellen om een ophaalafspraak met jou in te plannen.

Het was leuk om je bij ons thuis te ontvangen en nog leuker natuurlijk om te zien dat de drum exact was wat jij je ervan had voorgesteld. Even tijd voor een bak koffie en thee en de gesprekken gingen eigenlijk vanzelf, echte gesprekken, geen oppervlakkige praatjes en dat kon ik zeer aan jou waarderen.
En het mooie was, en dat komt juist nu weer naar boven, want tijdens een promotiefilmpje van jou zag ik de drum bij je aan de muur hangen, een filmpje over het boek Kundalini, hoe mooi is dát, want tijdens onze gesprekken toen, heb je verteld over je nieuwe boek, toen nog naamloos en in “the make” nu het boek “Kundalini” geweldig hoe jij hierover kunt vertellen en ik vind het eigenlijk nog mooier hoe jij zo’n mooi verhaal kunt vertalen naar letters, maar goed daar ben je dan ook schrijver voor :) Verbazingwekkend ook dat je zoveel boeken schrijft en altijd even gepassioneerd blijft. Nu ik je beter heb leren kennen begrijp ik dat wel, en dat doe je heel goed.
Ik ben in ieder geval heel blij dat ik een klein stukje met je heb mogen meereizen.
Warme groet;
Frank Knechten van Spirits of Fana

Het verhaal van Anouk in het Hoevelakens bos

Anouk heeft bij ons een prachtige drum gebouwd en is de volgende dag nog heerlijk verder gegaan met haar drum geheel eigen te maken. In de loop van de week erna heeft ze een mooie inwijding gedaan en kreeg ze een prachtig gedicht door wat wij, met toestemming van Anouk heel graag met jullie willen delen, want hoe mooi is de naam van haar drum en dit beschreven:

*Gaia* 

Op het open veld in het bos,

Met me handen en voeten in het mos.

Mijn bescherm koetje dicht tegen mij aan, 

Gaia is haar naam. 

Onder de grote Es, starend naar haar takken, 

Om diep samen in de aarde te zakken.

Reizen we door ruimte en tijd,

Waar de sneeuw uil ons begeleid. 

Vraagstukken ontvouwen zich in een antwoord, 

Wanneer moeder aarde ons hoort. 

In de drum hoor ik haar stem, 

Als golven, waar ik doorheen zwem. 

Dankjewel

Bij het opschrijven van dit gedicht en haar laatste woord dankjewel gaf de drum een harde tik, Anouk schrok zich rot maar wat een geweldige bevestiging. De Spirits werken hier prachtig samen in de 3 eenheid die is ontstaan tijdens het bouwen van deze prachtige drum.

Dankjewel Anouk.


Verhalen zijn er om jou te inspireren en verder te helpen.