Mooie verhalen

De drum van Hans Peter Roel

     Een prachtige drum in opdracht gemaakt voor de spirituele boeken schrijver;                                                                     

Hans Peter Roel

Beste Hans Peter,

Enige tijd geleden kreeg ik van jou de vraag of ik nog een krachtige drum had liggen die jij zou kunnen overnemen.
En wat er daarna gebeurde was best wel bijzonder, vandaar dat ik je dit nu toch even wil laten weten.
Helaas had ik geen drum kant en klaar liggen maar bood ik je aan om mee te doen aan een workshop zodat jij je eigen drum kon maken. Je kon niet die dag, want je was ergens ver weg aan het schrijven aan jouw nieuwe boek. Dus als oplossing zou ik een drum voor jou gaan bouwen. Toen wist ik nog niet dat t zo een opgaaf zou worden.

Je had gevraagd om een niet al te grote drum met een donkere paardenhuid. En je vroeg mij ook de drum te bouwen met de intentie om mooie spirituele boeken te schrijven die mensen helpen de spirituele waarheid te vinden. Wat een mooie intentie! en ik ben mij gaan invoelen in dit gegeven en de ene symboliek na de andere kwam binnen, wat een geweldig proces!

Om te beginnen had ik me echter een beetje verkeken op de framemaat en het frame wat binnen kwam was best groot, groot, maar ok, de donkere paardenhuid bleek groot genoeg dus ging ik aan de slag. Welke manier van knopen ga ik toepassen? Wat gaat t worden? Dat hadden we niet echt in detail besproken en nadat de drum klaar was, was ik niet tevreden, hij klonk niet mooi en de huid zat niet zoals ik het voor ogen had.
De spandraden weer los, huid weer in het water en het hele proces weer opnieuw, dit keer met een andere knooptechniek. Maar ook deze keer weer niet tevreden. Het spookte maar in me hoofd dat je zei dat de drum niet al te groot moest zijn. Dus als oplossing had ik een kleiner frame besteld, dit duurde en duurde maar voordat die kwam en na contact met de leverancier, bleek die al lang te zijn verzonden maar naar een verkeerd adres en het frame was in België beland.

En zo, na ruim een week kwam dan eindelijk het frame. Prachtig wilgenhout en na het insmeren met lijnzaadolie kwam er een mooie gouden gloed tevoorschijn. Dit was dus duidelijk het frame dat t moest zijn.
De donkere paardenhuid bijgesneden en zo begon ik het proces weer opnieuw, weer een andere knooptechniek maar alles voelde dit keer goed en in harmonie. Ruim een dag later toen de huid gedroogd en bespeelbaar was hoorde ik de diepe warme klanken en wist ik dat ik je nu met een gerust hart kon bellen om een ophaalafspraak met jou in te plannen.

Het was leuk om je bij ons thuis te ontvangen en nog leuker natuurlijk om te zien dat de drum exact was wat jij je ervan had voorgesteld. Even tijd voor een bak koffie en thee en de gesprekken gingen eigenlijk vanzelf, echte gesprekken, geen oppervlakkige praatjes en dat kon ik zeer aan jou waarderen.
En het mooie was, en dat komt juist nu weer naar boven, want tijdens een promotiefilmpje van jou zag ik de drum bij je aan de muur hangen, een filmpje over het boek Kundalini, hoe mooi is dát, want tijdens onze gesprekken toen, heb je verteld over je nieuwe boek, toen nog naamloos en in “the make” nu het boek “Kundalini” geweldig hoe jij hierover kunt vertellen en ik vind het eigenlijk nog mooier hoe jij zo’n mooi verhaal kunt vertalen naar letters, maar goed daar ben je dan ook schrijver voor :) Verbazingwekkend ook dat je zoveel boeken schrijft en altijd even gepassioneerd blijft. Nu ik je beter heb leren kennen begrijp ik dat wel, en dat doe je heel goed.
Ik ben in ieder geval heel blij dat ik een klein stukje met je heb mogen meereizen.
Warme groet;
Frank Knechten van Spirits of Fana


Het verhaal van Anouk en het Hoevelakens bos

 

Anouk heeft bij ons een prachtige drum gebouwd en is de volgende dag nog heerlijk verder gegaan met haar drum geheel eigen te maken. In de loop van de week erna heeft ze een mooie inwijding gedaan en kreeg ze een prachtig gedicht door wat wij, met toestemming van Anouk heel graag met jullie willen delen, want hoe mooi is de naam van haar drum en dit beschreven:

*Gaia* 

Op het open veld in het bos,

Met me handen en voeten in het mos.

Mijn bescherm koetje dicht tegen mij aan, 

Gaia is haar naam. 

Onder de grote Es, starend naar haar takken, 

Om diep samen in de aarde te zakken.

Reizen we door ruimte en tijd,

Waar de sneeuw uil ons begeleid. 

Vraagstukken ontvouwen zich in een antwoord, 

Wanneer moeder aarde ons hoort. 

In de drum hoor ik haar stem, 

Als golven, waar ik doorheen zwem. 

Dankjewel

Bij het opschrijven van dit gedicht en haar laatste woord "dankjewel" gaf de drum een harde tik, Anouk schrok zich rot maar wat een geweldige bevestiging. De Spirits werken hier prachtig samen in de 3 eenheid die is ontstaan tijdens het bouwen van deze prachtige drum.

Dankjewel Anouk.


Wie jarig is trakteert 🎁

Op 31 oktober bestonden wij als Spirits of Fana alweer een heel jaar, aan de ene kant is dat nog niet zolang, aan de andere kant is er enorm veel gebeurt dit afgelopen jaar.
En alle kennis en vakman/vrouwschap die we gaandeweg hebben opgepikt passen eigenlijk perfect in hetgeen dat wij willen neerzetten met Spirits of Fana.
Spirits of Fana is op die manier eigenlijk het doel geworden, de missie.
Rede voor een feestje dus en zo werd het idee geboren om een drumworkshop cadeau te geven.
Uiteindelijk hebben we van alle mensen die zich hadden opgegeven èèn naam getrokken en  zaterdag 9 december 2023 heeft Sabine haar eigen drum kunnen maken, Sabine kwam samen met haar dochter Jonna want Jonna zou haar moeder helpen met de touwen aantrekken want dat is lastig voor mamma.
Nu zouden wij geen Spirits of Fana zijn als we niet ergens nog een klein frame hadden liggen èn een leuk geiten huidje 😊😉

We willen hier graag de feedback van Sabine met jullie delen.
Dankjewel Sabine!! Dit is precies waarom wij dit zo graag doen❤️😘


"Tussen alles van het leven door",
Mocht ik als winnares een Workshop Sjamanendrum bouwen bij Angelique en Frank van Spirits Of Fana .
Samen met Jonna, want zo'n trommel is wel wat werk en mijn lijf doet niet alles meer wat ik wil.
Een moeder-dochter dagje konden wij wel gebruiken.
Ieder met zijn eigen doelen.
Het hele proces begint al weken vooraf.
Kiezen welke houtsoort, welke maat, welk dierenvel, kleuren.
De trommel bestaat al voordat je haar bouwt.
Thuis al wat kralen en hout en veren bij elkaar gezocht.
Alles is ook aanwezig hoor, maar die ene grote veer uit Kroatië, misschien krijgt die nu zijn plekje bij de trom, of die witte pure veren uit Polen, dat houtstuk uit het terrarium (wat uit de Dominicaanse Republiek komt, bleek later).
Even stil staan, denken en voelen wat bij mijzelf past.
We werden welkom geheten door lieve Angelique en Frank.
Door omstandigheden werd het een prive workshop.
We mochten helemaal met ons eigen proces bezig zijn, wat een luxe.
En als verrassing, mocht Jonna haar eigen trommel maken.
Wat een verwennerij en luxe en dat precies op het juiste moment.
Angelique en Frank zijn heel kundig, zowel in het uitoefenen en bouwen als in het ondersteunen.

Ook op het hele psychische stukje.
Door alle processen, wassen, keuzes, rijgen, enzovoort, wordt jouw trommel steeds tastbaarder.
Jonna was heel daadkrachtig in haar keuzes. Ze liet zich enkel door haar gevoel leiden en de gedachtes werden opzij geschoven. Heel goed! Vasthouden lieve schat! Jouw gevoel is sterk en goed.
En wat een paradijsje bij hun thuis. Ze hebben alles in hun eigen stijl, mooi en rustig met een fijne energie.
Precies hoe zij zelf ook zijn.
In de werkkamer is een oase aan materialen. Zoveel texturen en kleuren en keuzes. Een klein paradijsje😍
Ik kon zoals verwacht niet alles zelf, maar Frank stond mij bij waar nodig.
Uiteindelijk is alleen het hout van thuis erin gekomen. De grote veer hoort bij de trommel voor mijn gevoel, maar hoe weet ik nu nog niet.
Verder werden het allemaal kralen van hun. En wat een ruime keuze!
Of het nu kralen, leer of touw is. Alles kan in jouw smaak.
Zo is Jonna's trommel, rood en groen, met belletjes. Want het is de kerst-periode en voor haar staat die voor familie en liefde voor elkaar. Met een donkere geitenvel. Een geit is net zo springerig, lief en nieuwsgierig, maar ook pittig als Jonna zelf.
Mijn trommel is een combinatie van aardse kleuren en materialen. Om dicht bij jezelf te blijven in deze hectische wereld. Met een paardenvel, die had ik vooraf niet verwacht. Maar het blijkt zo passend te zijn, dat kwam tijdens de meditatie helder naar voren.

Na een hele fijne dag met twee prachtige mensen, was het helaas tijd om afscheid te nemen.
Maar deze dag heeft een nog mooier staartje🥰.
Ook nu gaat het proces thuis verder.
De trommels moeten nog iets drogen voor ze hun ware geluid laten horen.
En dan mogen wij ze gaan inwijden en gebruiken.
Beide geven sterke trillingen, naast een mooi diepe en warm geluid.
En bij elke keer als wij ze gebruiken kunnen wij terug denken aan deze mooie dag.
Frank en Angelique, ik kan jullie niet vaak genoeg bedanken voor deze prachtige ervaring. 🥰"


Een mooie ontwikkeling voor Miranda

 

Toen Miranda bij ons op de workshop dag kwam hebben we mooie gesprekken gehad, onder andere over de reiki sessies die zij geeft en hoe blij zijzelf, maar ook de mensen die zij behandeld hiervan worden. Maar ook dat iedereen maar bleef vragen waarom ze nog geen eigen praktijk heeft. Bij Miranda zaten er nog veel "ja maar's" die een belemmering vormden.

Lieve Miranda,

Wij kijken op een andere manier en van een afstandje mee naar al die interne processen die plaatsvinden en hoe mooi is het dan om te zien dat jij na deze workshop volmondig kan zeggen "JA, ik ga ervoor!"                                                            Dankjewel dat wij even een stukje met jou mochten meereizen, en dankjewel voor jou lieve berichtje;

 

Lieve Frank en Angelique,

Het is alweer ruim 2 weken geleden dat ik bij jullie mijn drum heb gemaakt. Het proces wat bij jullie begint met de voorbereidingen en het maken van de drum met jullie fijne begeleiding, werkt daarna nog zo mooi door. En daarom deel ik dat graag even met jullie;

  Elke dag pak ik haar wel even, de diepe mooie klank zorgt voor een fijne ontspanning.Maar wat ik ook zo mooi vind, mijn gezin, inclusief onze hond geniet er ook erg van. Ik gebruik graag essentiële oliën in combinatie met Reiki maar nu gebruik ik ook de drum erbij.

Ik geef een korte rug massage met naar keuze één van de essentiële oliën en daarna gaan ze rustig liggen en speel ik zachtjes op de drum. En wat dan zo leuk is om te zien is dat onze hond erbij komt liggen, het liefst met zijn kop zo dicht mogelijk bij de drum :) De Reiki die ik daarna geef zorgt voor een hele fijne combinatie.

Ik kijk uit naar nog vele mooie en leerzame momenten, maar dat ik blij ben met de drum dat is zeker!!

Dank jullie wel!! 

 


Verhalen zijn er om jou te inspireren en verder te helpen.