De huid kiezen op eigenschappen van het dier:

De geit

Heeft scherpe zintuigen, is nieuwsgierig, onderzoekend en super slim. Ze klauteren en ze springen van hot naar her, zijn speels en eigenlijk nergens bang voor. Echt alles is het onderzoeken waard. Zijn vrolijk, onstuimig en stront eigenwijs. De speelsheid van een geit nodigt je uit, jouw innerlijke kind aan te spreken. Te spelen, te genieten, te ginnegappen en te geiten. En nodigt je uit om te luisteren naar je hogere zelf. Legt contact met je aardse zelf en het universum. De klank van de geit is afhankelijk van de keuze met haar ( van licht naar donkere klank) of geen haar ( licht en hogere klank).

De Koe/Rund/Kalf 

Heeft een warme energie, is beschermend, verzorgend en staat symbool voor overvloed en vruchtbaarheid. Heeft een scherpe tong, kan herkauwen en verteerd na een lange weg. Heeft makkelijke banden met vorige levens en binnen het Hindoeïsme is het een heilig dier. Zowel hemels als aards. De betrouwbaarheid van een koe leert jou, met open hart te geven en onvoorwaardelijk te willen delen. Geeft je ruimte om naar jezelf te durven kijken, helpt bij schaduwwerk en het losmaken van vastzittende patronen. Deze kan met en zonder haar. De klank is afhankelijk van de dikte van de huid en het haar.

Het Paard

Een mooie edele ziel , laat zich niet snel afleiden en staat stevig en statig. Is trouw en dienstbaar. Heeft een voorspellende gave, staat voor fysieke kracht, vriendschap, is trouw en is een echte doorzetter. Helpt je lasten te dragen en grote afstanden af te leggen. Het paard stuurt jou naar je passie en diepste emoties. Zorgt dat je grote stappen durft te nemen. Staat naast je als je nieuwe reizen gaat ondernemen en je eigen kracht en vrijheid wilt gaan ontdekken. De klank van een paard is licht diep en wordt donkerder afhankelijk van de grote van je frame. Staat weer of geen weer bijna altijd voor je klaar.

De (Water) Buffel

De Buffel zorgt goed voor zichzelf en is niet graag alleen. Staat voor overvloed. Heeft een grote innerlijke kracht. Is een connectie tussen hemel en aarde en helpt daarom je goed te aarden maar ook te verbinden met het universum. De Buffel zorgt ervoor dat je in harmonie komt met je gave die je al bezit en laat je het leven vieren. De Buffel heeft over het algemeen een donkere doffe klank, kort van galm, zeker met haar en moet dan ook geschoren worden. Maar heeft daarnaast ook nog een hele eigen wil, is wél heel gevoelig voor het wisselen van het weer (hoge luchtvochtigheid) waardoor deze niet altijd meteen te bespelen is. Ook zonder haar maar dan is de klank wel met iets meer galm.

De Kameel

De Kameel is nuchter, matig, taai en heel zelfstandig. Is in staat om lange afstanden af te leggen en klaagt nooit. Bereid zich voor om lang onderweg te zijn en kan daardoor alles aan, neemt zelfs zijn eigen water voorraad mee. De Kameel draagt voor jou je lasten. Maar helpt je ook om je op alles in het leven voor te bereiden, geeft moed en kracht waardoor uiteindelijk alles goed komt. Op spiritueel gebied betekent dit dat je samen met de kameel mooie lange reizen kunt maken in andere dimensies. Heeft kort haar of is er in een kale variatie. De klank is afhankelijk van de dikte van de huid.

Niet alle huiden zijn altijd beschikbaar, wij geven dit zo tijdig mogelijk aan.

Alle huiden die bij ons worden gebruikt zijn "restproducten" geen van de dieren zijn dus speciaal voor de huid gedood.

Kies je voor een huid met haar dan is het vaak nodig om de haren voor een gedeelte of geheel te scheren voor een betere klank. Want een drum met haar klinkt nou eenmaal doffer en heeft bijna geen na galm. Kies je ervoor om je drum niet te scheren weet dan dat ondanks de doffe klank de drum evengoed wel een helende werking heeft en ook zeker voelbaar is.


Kiezen van het frame:

Wij werken met twee soorten hout voor de frames; de Wilg en de Es, beiden met hun eigen bijzondere eigenschappen;

De Wilg;  

De Wilg is een vrij lichte houtsoort en daarom bij uitstek geschikt voor de grotere maten drums. Door zijn lang nervige structuur is hij uitermate geschikt om als frame dienst te doen en als zodanig bewerkt te worden.

Buiten deze technische eigenschappen bezit de Wilg de eigenschappen van de wederopstanding, vruchtbaarheid en levenskracht (steek een klein stukje tak van deze boom in de grond en hij zal opnieuw uitgroeien) bevorderd intuïtie, dromen en bezit de eigenschap om emotionele processen te transformeren.                       

In de Keltische mythologie werd gesproken over kunstzinnige inspiratie (door het geruis van de bladeren van deze boom zou een soort van trance opgewekt worden waarbij schrijvers hun inspiratie vonden) ook stond de wilg voor toverij, en is symbool voor vruchtbaarheid, brengt heling en troost.

De Es:

Het hout van de Es heeft ook een lang nervige structuur en daarom zeer geschikt als hout voor een frame, het is in gewicht iets zwaarder dan de wilg, Essenhout wordt vaak gebruikt als stelen voor hamers, bijlen en spades, dit laat al zien dat essenhout zeer krachtig en buigzaam is.

De Es is de verbinding tussen werelden, de onderwereld, midden wereld en de boven-wereld.  De energie van de Es brengt je in contact met je ware zelf zodat je kunt uitvinden wat je echt belangrijk vindt in het leven. De Es staat ook wel symbool voor het eeuwige leven, geeft inzichten, en helpt bij het ontwikkelen van jouw spirituele pad.

In de Noorse mythologie staat de Es voor het eeuwige leven. De Es Yggdrasil was volgens deze traditie de oudste boom ter wereld  geworteld in Helgard, de onderwereld. Groeit op in Midgard (de wereld van de mensen) en verheft zijn kroon in Asgard, (het verblijf van de goden) de bovenwereld.

 

De ronde frames of ketels in wilg of essen zijn er in de volgende maten: 40 cm, 45 cm en 50 cm.

Het ei of ovaal vormige frame is er in de maat : 46 cm, 52 cm en 56,5 cm en deze is alleen in wilgenhout te verkrijgen.

Wil je een grotere maat dan is dit mogelijk tegen meerprijs en in overleg.

Keuzes maken vanuit je hart is je eigen ritme volgen.