DRUMCIRKEL

Wat is een drum cirkel?

Simpel gezegd; iedereen gaat in een cirkel staan en bespeeld zijn of haar drum. Wat gebeurt er? Vanuit de chaos die in eerste instantie ontstaat, ontstaat een ritme, als vanzelf gaan alle drums en drummers met elkaar resoneren en ontstaat er een eenheid.

Wat is de bedoeling? De bedoeling is om een connectie te maken onderling, met de Spirits van de 4 windstreken maar ook met alle elementen eromheen. De aarde die staat voor jou verbinding met je eigen lijf en de verbinding met de aarde. De lucht die staat voor de ademhaling en daarmee onze eerste levensbehoefte. Het water staat voor de ruim 70% van waar wij uit bestaan. En het vuur die staat voor ons innerlijke vuur dat altijd mag branden. Om zo samen als groep al drummend de trilling te verhogen, om een hoger bewustzijn uit te nodigen en om met elkaar een bepaalde intentie het universum in te brengen, voor jezelf of voor het grotere geheel. Tijdens dit drummen kunnen emoties worden los getrild, maar kan je ook in een soort trance komen waardoor jij je makkelijker kan verbinden met jezelf, de aarde, het universum, de kosmos, het alles, het grote geheel.

De drumcirkel is vanuit een oude traditie een bijeenkomst waarin ritmes gespeeld worden op drums waarbij de groep in de vorm van een cirkel staan, meestal rond vuur of een vorm van een altaar waarbij de 4 elementen worden afgebeeld. Een cirkel is een vorm die geen begin en geen einde heeft en hierdoor ontstaat er een eenheid en connectie binnen en vanuit de gehele groep.

Door in het ritme van jouw hartslag of die van moeder aarde te slaan op je drum en in verbinding te zijn met jezelf, de groep en de wereld kunnen zo gezamenlijke intenties in combinatie met de verhoogde energieën die ontstaan, door de drums het universum in gezonden worden. Er ontstaat zo een levend ademend organisme, zoals de bedenker van de interactieve drumcirkels, Arthur Hull het noemde. 

Bij ons als Spirits of Fana is de drumcirkel een plek waar kan en mag worden gespeeld er is ruimte voor dans, zang een lach en zo nodig een traan. Er is ruimte om samen wat te eten. Een openhartig gesprek vanuit een thema door het rondgaan van een talkstick. En er zal altijd een moment van persoonlijke heling de ruimte krijgen.

Impressie van 7 April de Global drumcirkel te Almere haven

Impressie van onze drumcirkel

Op de buiten locatie te Soest

In de binnenlocatie te Almere

Hoe was jouw ervaring bij een van de drumcirkels bij Spirits of Fana?

Reactie plaatsen

Reacties

Julia
3 maanden geleden

Het was een mooie ervaring, bedankt Frank en Angelique voor de uitnodiging. Jullie hebben er weer een mooi festijn van gemaakt. Het universum is vast dankbaar voor de helende klanken die wij met zijn allen de ether hebben ingezonden ❤️

Simone
8 maanden geleden

Ook ik heb genoten. Hoe kan het ook anders..... mooie setting, mooie mensen, heerlijk eten, mooie drums. Het hele pakket. 💗💫🍀 Dank jullie wel lieve Frank en Angelique

Linda
8 maanden geleden

Hartelijk dank @⁨Frank⁩ & @⁨Angelique⁩ 🙏🏻🍀🙏🏻ik heb genoten

Willemien
8 maanden geleden

Bedankt 🙏 was heel fijn, heb heerlijk gedroomd dankzij al onze drums

Reanda
8 maanden geleden

Dankjewel lieve Frank & Angelique voor het samen neer zetten van deze prachtige drum/eet sessie.... 🙏🏽✨

Jose
8 maanden geleden

het was een magische avond dank voor alles, aan iedereen. Angelique & Frank, súperplan van jullie en ook de toffe plek. chapeau & dank.
Liefs; Ronald & José

Bianca
8 maanden geleden

Bedankt voor het organiseren. Zo heb ik toch even heerlijk contact gehad met mijn drum. Leuk om het zo te ervaren op deze manier.

Jolanda
8 maanden geleden

Bedankt voor de fijne avond in verbinding. lk vond het een geweldige avond. En heerlijk om zo met elkaar in verbinding te drummen. Super gaaf.
Bedankt daarvoor iedereen. En zeker voor herhaling vatbaar.

Wietske
8 maanden geleden

Het was een heerlijk warm en energetisch trillingsbad. Ook het eten was lekker.Al met al een succes. Dankbaar 🙏